Vaniljekremboller og kanelboller

Bollesøndag har jo allerede vært, men boller er jo godt hele året, så hvorfor ikke ta en bakerunde neste helg og kose seg med varme, deilige kanelboller eller boller fylt med vaniljekrem? Og kanskje kakao laget på kokos,- soya- eller rismelk?

BOLLEDEIG – grunndeig

200 g smør, Nutana er nok best her, Munster solsikkemargarin var helt horribelt, så ikke bruk det!
7 dl vegetabilsk melk, jeg bruker soya
1 pakke tørrgjær
2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
ca 1 kg hvetemel + ekstra til utbaking

Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til det er lunket. Rør gjæren ut i blandingen. Tilsett sukker, bakepulver og kardemomme, og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca en times tid. Ta deigen ut på melet bord og kna den litt. Form boller eller kjevle ut for kanelboller, og ha på smør, sukker og kanel. La bollene etterheve i 30 min.
Stees på 225 grader i 12-15 minutter.

Lager du vaniljekremboller, tar du en ustekt bolle og klapper den flat, legger på en klatt havrevaniljesaus (som har stått kjølig, da er den tykk som krem), bretter sidene over kremen og triller bollen forsiktig på nytt og legger den på stekeplaten med skjøten ned. Ikke for mye full, da kremen har en tendens til å flyte litt ut under steking. Stekes som vanlig.

Vaniljekremboller og kanelboller

Vaniljekremboller og kanelboller

5 Comments

  1. Ah, nå fikk jeg jo ikke noe lyst på boller da! Nam!

  2. Samme her. :p Forresten så får jeg ikke til dette med at de som kommenterer kan legge igjen epost og slikt. Jeg finner ikke noe oppsett på det. Får se om mannen min kan hjelpe meg med det senere.

  3. Men jeg fikk det jo til nå! Nå har jeg valget å ta navn/nettadresse, så da funker det supert 🙂

  4. Åja? Så flott! Jeg har holdt på med noe innstillinger, men siden jeg er innlogget så får jeg jo ikke frem noen rubrikk for epost og sånt, så da visste jeg ikke helt om jeg hadde fått det til, hehe.

  5. Bruker du søtet eller usøtet soyamelk her? Tror jeg må bake i dag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*