Søt og god banankake

Kanskje litt i søteste laget da, så jeg har redusert sukkermengden noe i oppskriften her. Det skulle også være muskat i, jeg syntes den smaken ble for fremtredende så jeg sløyfer den neste gang. Kanelen skal få være med alltid, den satte en god smak på kaken, men det er selvsagt helt frivillig hva man velger å sløyfe eller tilsette.
Sjokoladebiter! Sjokoladebiter skal jeg ha i neste gang. Banan og sjokolade er jo en fantastisk kombo!
Merk at denne kaken ikke hever noe særlig, så den blir litt flat. Bruk derfor ikke for stor langpanne. Jo mindre du bruker, jo høyere blir kaken. Mine ble i grunnen passe tykke, men neste gang vil jeg bruke en litt mindre form. Neste gang skal jeg også ha sjokoladeglasur over, slik som jeg har pleid å ha på min ikke-veganske banan- og sjokoladekake som jeg laget før.
Oppskriften er opprinnelig i cups, jeg har kjøpt dl-mål med cups og oz for å gjøre det enklere siden jeg nesten bare bruker amerikanske oppskrifter, men jeg har regnet det om til dl her siden mange nordmenn sliter litt med de cups-målene.

Søt og god banankake

BANANKAKE

5 dl hvetemel
2 dl sukker (kan sikkert ha i enda mindre, egentlig skal det være 3,5 dl)
2 ts bakepulver
1 ts natron
3 moste bananer
1,2 dl soyamelk tilsatt 1/2 ss sitronsaft
1,2 dl smeltet vegansmør eller nøytral olje (feks. solsikke)
2 vegan-egg (feks. No Egg, utblandet som beskrevet på pakken)
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel (kan sløyfes)
(1 ts muskat, jeg sløyfet det, men jeg bruker det i gulrotkake, der passer det bedre)
Evt. 100-150 gram hakket mørk melkefri sjokolade (pluss en plate ekstra til glasur om man vil)

Her skal man egentlig blande det tørre og det våte hver for seg. Jeg er lat og gjør det enkelt; jeg blander først det våte (inkludert bananer og No Egg utrørt i vann) oppi food processoren og kjører til en glass masse. Så tilsetter jeg det tørre litt etter litt og kjører til alt er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene for hånd kanskje. Jeg hadde kjørt dem i food processoren først, mye enklere å hakke dem i maskinen enn for hånd.

Hell røren i en liten langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakepinne om den er ferdig.

Kaken er ganske klissete oppå og under når den er varm, så la den avkjøles HELT før du skjærer den opp og legger den på et pent fat. Dryss melis over. Skal du ha på sjokoladeglasur – og det kan anbefales – lag en glasur av 1 plate smeltet mørk sjokolade utrørt i litt soyamelk (varm melken i gryte, la sjokkisen smeltet i den, tilsett evt. litt melis og/eller vaniljesukker og smak til) og smør den utover kald kake. La den stivne i kjøleskapet og skjære den så opp i firkanter.

Søt og god banankake

2 Comments

  1. Åh! Banankake 😀 *sikle* Så kom jeg på at jeg skulle kjøpe muffinsformer i dag gitt 😛

  2. Jeg prøver denne jeg. Husker en kjempegod banankake, banana-nut-bread, men har mistet oppskriften. Kanskje denne er like god!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.