Kokos- og sjokoladeis

Jeg elsker min nye ismaskin og bruker den mye! Burde kanskje lage litt sunnere iskremer, men … De er jo ikke akkurat farlig usunne heller.
Denne isen ble kjempegod! Ikke for søt, men det justerer man jo selv. Og den hadde ikke for mye kokossmak, mer et litt sterkt hint av kokos, som passet ekstremt godt sammen med sjokoladen. Nydelig!

Kokos- og sjokoladeis

OPPSKRIFT
1 stor boks kokosmelk (la den stå i kjøleskapet i en time eller to)
1 boks visp-havrekremfløte
50 gram smeltet melkefri sjokolade
Melis til passe søtt (1-2 dl?)

Når kokosmelk har stått i kjøleskapet, skiller den seg kraftig, slik at det tykke hvite havner helt øverst og er enkelt å få ut. «Kremen» av kokos. Himmel og glede!

Ha kokoskremen i food processoren (kokosvannet lar du være, det kan du forresten bruke i kokosbrowniesmuffinsene jeg legger ut oppskrift på etterpå) sammen med resten av ingrediensene og kjør til en glatt masse.
Smak på røren og tilsett litt mer melis om det trengs. Isen mister litt søthet under innfrysingen.

Sett røren i kjøleskapet i en halvtime eller mer, så den er skikkelig kald. Ta ismaskinbollen ut av fryseren rett før bruk. Ha ismassen oppi mens maskinen går og la den gå til isen har fått softiskonsistens eller litt fastere. Server med en gang eller frys den ned i en egnet beholder i en halvtime eller så, så den blir litt fastere.
Sjokoladesaus er godt på isen. Vil du ha en som stivner på isen, smelter du litt kokesjokolade og kokosfett sammen med litt søtstoff/melis om du vil ha det søtere, og heller det over isen. Kokosfett blir hardt umiddelbart når det has på kald overflate.

Kokos- og sjokoladeis

One Comment

  1. Jeg pleier å lage noe lignende av kokoskrem, kakaopulver og fryste bananer som jeg kjører i blender. Har oppi litt stevia og en god dæsj proteinpulver også, sunn og DEILIG sjokolade is 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.