Digg tomatsuppe

Posetomatsuppe blir aldri det samme igjen etter at man har laget det fra bunnen av. Det virker som om mange tror det ikke går an å lage hjemmelaget tomatsuppe, men det er altså en lek! Enkelt, men så utrolig godt!

Digg tomatsuppe
Tomatsuppe med fullkornsmakaroni, servert med grønnsaks- og urtefocaccia (oppskrift kommer)

Ingredienser:

 • 1 stor hakket løk
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 3-4 store ss tomatpuré
 • 2 store revne gulrøtter
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • 1 dl vegansk fløte eller soyamelk 
 • Salt, pepper

Fremgangsmåte:
Kok fullkornsmakaroni.
Fres løken i olje i noen minutter. Hell over boksene med hakkede tomater. Fyll en av boksene med vann og hell i gryten. Tilsett tomatpuré, revne gulrøtter, grønnsaksbuljong, salt og pepper og la det småkoke i 20 minutter. Ta frem stavmikseren og kjør suppen jevn, ha i fløte/melk, og la suppen småkoke litt til. Smak til med mer krydder om det trengs.

Server suppen med makaroni og gjerne godt brød til.

5 Comments

 1. Uten pose er helt klart best, enkelt og sunt 🙂

  Så deilig ut!

 2. Jeg elsker tomatsuppe, så denne vil jeg prøve! Men hva om man ikke har stavmikser? Jeg har både foodprocessor og blender.. Kan jeg bruke noe av det? Prøver å lære meg å lage mat, og du er virkelig en inspirasjon 🙂

 3. Hei Arisia

  Takk for ros. 🙂 Du kan godt bruke blender eller food processor, det går helt fint. Problemet er at du ikke bør la suppen være glovarm når du heller den oppi, for da bygger det seg opp et press som gjør at lokket fyker av eller suppen tyter ut gjennom sidene i lokket. Been there, done that. Men det funker nok å kjøre suppen i 2-3 porsjoner.
  En stavmikser er det enkleste, da kan du jevne hele suppen på én gang rett i gryta. Koster 99,-kroner på Europris. 🙂

 4. Da skal jeg kjøpe en sånn en 🙂 Takk for svar!

 5. Da er den andre gangen jeg lager denne suppa, gleder meg til å bli ferdig, for jeg VET at den blir awesome! 😀 JA til flere suppeoppskrifter btw!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.