Ekte italiensk pizza

Dette er ikke en oppskrift, egentlig, men mer en «sånn gjør vi det»-greie. Jeg har ikke engang oppskrift på sausen med her siden jeg glemte å ta bilde i går.
Når man har en mann som er (halvt) italiener, må man jo ha noen fine tradisjoner fra Italia. En av tingene min mann tviholder på, er at her i huset lages det aller helst ordentlig italiensk pizza når vi skal ha pizzakveld. Vi bruker ikke vanlig hvetemel nei, her må man bruke italiensk pizzamel (Tipo 0, selges bla. på Meny), langtidsheving og selvsagt også lage sausen fra bunnen av. Han bruker ikke alltid ferske tomater i pizzasausen, hermetiske funker like greit. Han bruker også ekte mozarella på pizzaen, det gjør selvsagt ikke jeg, men pizzaen er like god fordet.

Ekte italiensk pizza

OPPSKRIFT

Lag en vanlig pizzadeig, men bytt ut melet med italiensk pizzamel. Hevetiden er viktig: legg et fuktig håndkle over bollen og la deigen heve lengst mulig. 1 døgn er det beste, men det skjer sjelden her hos oss. Prøv å la den heve i ca. 8 timer, men det går bra med 3-4 timer om du ikke har tid til å la den stå så lenge. Slå ned deigen et par-tre ganger under hevingen (bare dytt litt i den så den ramler sammen).
Kjevle pizzabunner, vi liker porsjonspizzaer, og la dem være så tynne som mulig. Jeg synes ikke dette melet egner seg like godt til tykke pizzabunner, da foretrekker jeg vanlig hvetemel. Disse skal være tyyyyynne!

Smør på saus (oppskrift på sausen kommer når jeg får tatt et bilde) og legg på ønsket fyll. Jeg synes det er veldig godt med masse, MASSE skivet sopp, ananas, grillet/syltet paprikastrimler, sorte oliven i skiver, løk og fersk basilikum. Og så letter jeg noen klatter med cashewost utover det hele (pass på at den er ganske tynn i konsistensen ellers blir det store, litt harde klumper under steking).

Ekte italiensk pizza

One Comment

  1. Bakte denne her om dagen. Kjempebra! Hadde en melblanding med linfrø, havre, soya, havre, hvete og hamp. Ble digg 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.