Det store veganske sjokoladeprosjektet – Fruktnøtt

Når vi ikke kan få kjøpt Fruktnøtt uten melk i butikkene? Ja, da lager man den selv!

Det store veganske sjokoladeprosjektet - Fruktnøtt

OPPSKRIFT

Man tager altså rett og slett bare 2-3 plater vegansk sjokolade, gjerne Odense 55 % kakao, og smelter den. Så har man oppi 1 ts vaniljesukker, en god dose ristede og hakkede hasselnøtter (stek dem i ovnen på 200 grader i 10 minutter eller mindre, pass på at de ikke blir brent, hakk dem i småbiter, ikke for små) og rosiner, mengden bestemmer man selv, og så blander man inn 2-3 ss smeltet kokosfett eller smeltet vegansk smør.

Hell massen i en passelig liten form, kledd med plastfolie og sett det i kjøleskapet eller fryseren. 
Det store veganske sjokoladeprosjektet - Fruktnøtt

Når massen er helt stiv, det tar rundt en halvtime til en time, så løfter man forsiktig ut sjokoladen ved å ta tak i plastfolien, og så knekker man den i biter. Det kan bli litt klissete da sjokoladen smelter litt fort. Legg sjokoladen i en pen skål og server. Oppbevares i kjøleskapet eller fryseren. Fryseren er faktisk best, da sjokolade ikke smelter så fort når den serveres frossen, og den kan faktisk spises frossen, den blir ikke for hard.

Det store veganske sjokoladeprosjektet - Fruktnøtt

One Comment

  1. Blir det mindre klissete hvis man dropper kokosfettet? Det ser HERLIG ut! Hilsen Anne-Siri

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.