Raw bringebærkake

Frisk og god kake, og utrolig enkel å lage.

Raw bringebærkake

OPPSKRIFT

Bunn:
2 dl blandede nøtter (jeg brukte cashew og hasselnøtter)
2 ss agavesirup
0,5 dl kokosolje
1 ts vaniljepulver
1 ts sitronjuice

Ha nøttene i food processoren og kjør dem finhakket. Putt oppi resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet.
Press nøttedeigen ned i en liten rund kakeform (ca. 20 cm) kledd med bakepapir og sett den i kjøleskapet eller fryseren mens du lager fyllet.

Fyllet:
3,5 dl cashewnøtter (bløtlagte i 1-2 timer før)
1,2 dl kokosolje
0,5 dl sitronsaft
1 ss vaniljepulver
1/4 ts salt
1 dl agavesirup
2 dl moste bringebær

Ha nøttene i food procesoren og kjør dem så glatte som mulig. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til en glatt masse.
Hell fyllet i kakeformen og sett kjølig i noen timer, fryseren om du har dårlig tid. Pynt evt. med bringebær og/eller kakaonibs.

7 Comments

 1. NamNam 🙂 Så veldig godt ut!

 2. Hei hei 🙂 Jeg leser bloggen din fast og elsker oppskriftene dine! Har nettopp gått til innkjøp av foodprocessor. Har vært vegetarianer en god stund nå, men skal gå gradvis over til å bli veganer. Det eneste jeg må kutte ut nå er ost og melk, noe jeg synes er litt vanskelig siden jeg lever av ost. Jeg bor også i en liten by, så det er ikke så mye å velge mellom her. Vet du om noe enkelt man kan ha på brødskiva med mye grillkrydder? Jeg er så forferdelig glad i det så jeg må bare spørre deg 🙂

 3. Hei Arisia.

  Takk for ros, så hyggelig å høre.
  Jeg var også avhengig av ost, og det var det aller verste å slutte med. Det som funket best for meg var å lese hvor grusomt melkekyr har det. De har det faktisk enda verre enn de som blir alt opp for kjøtt. Du kan lese mer om det her:

  http://vegan.ellen.warnerbros.com/why-go-vegan.php

  Les på "Do it for the animals". Lettlest tekst. Melk- og eggeindustrien henger sammen med kjøttindustrien, det er samme industri! Så er man vegetarianer er man fremdeles med på å bidra i stort omfang til kjøttindustrien så lenge man spiser egg og melkeprodukter (og bruker ull). Er det verdt det? Er osten viktigere enn dyrenes lidelse? Ikke for meg, i hvert fall, så ost ble kuttet ut umiddelbart. 🙂

  Jeg bruker Tofutti Cheddar-ost (vegansk) på skiva når jeg lager ostesmørbrød, det er knallgodt! Se her:

  http://veganeren.blogspot.com/2011/07/ostesmrbrd-ala-cheeseburger.html

  Bare spør om du lurer på noe mer. 🙂

 4. Nam! Ser ut som en knall god rå kake 🙂

 5. Nye innlegg snart?

 6. Du har så utrolig fristende oppskrifter! Smaker denne kaken veldig bringebær? Det så ut som det var litt lite bringebær sammenlignet med de andre ingrediensene.

  Arild

 7. Mari: jajajja ikkje mas!! Hehe neida, jeg har bilder liggende, har bare ikke fått tid til å legge noe ut i helgen. Skal gjøre det i kveld eller i morgen. 🙂

  Dyrsrettigheter: takk for ros! Jeg synes kaken smaker ganske godt av bringebær ja, men det går an å ha i enda mer. Og så er det veldig viktig å bløtlegge nøttene endel timer og så mose dem så godt som mulig i maskinen før du har i det andre, for jeg kjørte alt sammen med én gang og det ble litt kornete konsistens på fyllet. Så mos dem så godt du kan. Men kaken er veldig god, og du kan sikkert ha i enda mer bringebær om du vil det. Eller bruke andre bær. Blåbær er sikkert digg!

  Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.