Sjokoladefondant

Sjokoladefondant blir ikke like godt uten egg, sier du? For noe tull. Jeg merker ikke forskjell på disse og de jeg laget med masse egg i tidligere. Kjempegode! Jeg stekte dem et par minutter for lenge, så de ble ikke flytende inni, men like gode fordet, synes jeg. Vil du ha dem flytende inni, pass på steketiden!

Sjokoladefondant

OPPSKRIFT

1 ½ dl hvetemel
4 ss kakaopulver
2 dl sukker
1 ½ dl soyafløte (eller soyamelk, det brukte jeg i dag)
100 g vegansk smør
En klype salt
Evt. litt vaniljesukker eller ekte vanilje

Smelt smøret. Bland sammen de andre ingrediensene og tilsett det smeltede smøret til slutt. Hell i store muffinsformer (bruk helst Toppits sine, der henger ingenting fast, de er geniale!) og stek på 200 grader i ca. 10-12 minutter. Steker du dem lenger, blir det sjokoladekake, men det er godt det og.

Ta dem ut og la dem avkjøle bittelitt før servering. De stivner når de står kjølig. Jeg synes faktisk de er gode kalde og, som konfekt.

Tilsett gjerne smaker i røren, feks. appelsinskall, peppermynte eller lignende.

Sjokoladefondant
Klar for ovnen

Sjokoladefondant
Nystekt fondant

Sjokoladefondant
Mmmmmmm

8 Comments

 1. Jeg har faktisk lett etter en vegansk versjon av sjokoladefondant en stund, så nå ble jeg veldig glad! Skal prøves.

 2. Åhhh, dette så jo aldeles nydlig ut!

 3. Er ikke sikker på om jeg har smakt dette før, men ser himla digg ut! Særlig siden jeg er sjoko fan men hvem er egentlig ikke det 😉

 4. Denne var helt fantastisk, og enda bedre neste dag. Takk for oppskrift!

 5. Oj, jeg har akkurat vært på konferanse og sittet og sett på at alle de andre fikk sjokoladefondant mens jeg som veganer måtte nøye meg med oppskåret frukt til dessert (veganere er jo som kjent livredde for kalorier!). Tror jeg må teste oppskriften – og sende link til hotellets konditor som ikke visste at det gikk an å bake uten egg og smør. Men hva med å bruke smeltet, mørk sjokolade i stedet for kakaopulver? Er det noen som har testet det?

 6. Veldig kjipt at veganere alltid blir avspist med frukt, selv om frukt er sunt og godt. Jeg har ikke prøvd med smeltet sjokolade, men det burde jo gå fint. Jeg skal prøve i helgen. 🙂

 7. Hei Cathrine!

  lagde disse forrige helg med 100 gram 70% vegansk sjokolade. var utrolig godt, røren ble mer flytende så de hang litt fast i papirformene så prøvde sandkakeformer og det ble kjempe bra.!
  takk for masse gode oppskrifter. 🙂

 8. Hei 🙂

  Jeg tenkte å prøve disse i helgen. Er oppskriften til 2 eller 4 personer?

  Og så vil jeg bare si tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler!

  Hilsen en ny og hengiven leser 😉

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*