Sjokoladeprosjektet: Kvikklunsj

Jeg skal vel ikke akkurat skryte på meg at dette ble helt likt Kvikklunsj, men det ble i hvert fall en veldig god erstatning. Min kritiske mann syntes de var fantastiske og HEIV dem i seg. Jeg vet ikke hvor nødvendig Nøtte er i denne blandingen, jeg brukte det mest fordi jeg hadde en halv boks som måtte brukes opp, og jeg tenkte at det ville smake godt i sjokoladerøren (noe det også gjorde, det var perfekt), men mulig man kan bruke litt melis og sirup eller noe i stedet, feks. om man ikke tåler nøtter. Jeg kommer nok til å prøve å videreutvikle denne Kvikklunsjen, så den ligner enda mer.

Sjokoladeprosjektet: Kvikklunsj

Ingredienser:

 • 3-400 gram vegansk sjokolade
 • 1/3 pakke Mariekjeks, eller mer etter smak
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1/2 boks Nøtte

Fremgangsmåte:
Kle en liten firkantet form med plastfolie. Smelt sjokolade og Nøtte sammen på svak varme. Tilsett oppdelt kjeks og vaniljesukker og rør godt. Hell i formen og sett det i kjøleskapet i en times tid til det er helt stivt. Løft massen ut ved hjelp av plastfolien, snu den opp-ned og dra av folien. Legg den på en fjøl og skjær i småbiter. Oppbevares i kjøleskapet.

14 Comments

 1. Åh, kvikklunsj var alltid favorittsjokoladen min før jeg ble veganer! Er det en ting jeg savner så er det det. Skal definitivt prøve å lage meg en egen versjon av Kvikklunsj en dag! 🙂

 2. Bra blogg, Cathrine! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

 3. Så genialt, så genialt!!Den så veldig spennende ut, smaker sikker spennende også!!

  tenkte jeg skulle tipse deg om vår lille konkurranse, der du kan vinne et årsabonnoment på bladet Mat&Venner 😉 http://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner/2241

 4. Kjempeflott, Magne! 🙂
  Tusen takk for tipset, Superkokken! Jeg skal kikke på linken med én gang.

 5. Nam, så deilig! Denne må jeg jo lage når påsketider nærmer seg :-).. Hurra for veganisering av alt godt!

 6. Den skal jeg prøve 🙂 får vel takke vg for å ha funne en blogg jeg faktisk likte veldig bra 🙂

 7. Folk på jobben fant denne gjennom VG og planlegger å lage det:)

 8. Tusen takk for kommentarer. Håper dere liker sjokoladen. Den er jo ikke LIK Kvikklunsj, som sagt, men det er for meg en god erstatning siden jeg ikke kan spise den vanlige pga. melk. Eksperimenter med forskjellige typer sjokolade, lys og mørk. Lysere sjokolade gir jo mer Kvikklunsj-likhet, men det finnes dessverre få gode veganske lyse sjokolader, så det lyseste jeg kan finne er med 55 % kakao. Men jeg liker den godt da.

  Slike hjemmelagede sjokolader er så spennende å lage siden man kan eksperimentere helt vilt! Jeg går med planer om hjemmelaget Troika, men må sjekke om Odense Nougat er vegansk først, for da kan jeg bruke den. Til jul kommer det til å ta helt av her i bloggen! Stay tuned. 🙂

 9. Går det ann å bruke vanelig sjokolade?

 10. Anonym: sjokolade er sjokolade, du kan bruke hva du vil. Jeg må bruke vegansk siden jeg ikke bruker kumelk.

 11. Herlig! Takk denne skal prøves 😀

 12. Jeg blir fascinert av hvor delikat veganermat ser ut… virker som det blir vanligere og vanligere, og man har bedre tilgang på råvarer… jeg sliter med vekten og helsen, samt moral og etikk av å bruke dyr som produkter… mulig jeg snart forsøker noe slikt 🙂

 13. Har prøvd kvikklunsjen, og det ble en stor suksess hjemme hos oss blant både store og små. Tusen takk for en flott og lærerik blogg.

 14. denna oppskrifta var kjempegod!:) tror nok denna kommer til å bli en suksess som julegave i år 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.