Sukkerbrød

Sukkerbrød uten egg er ikke alltid like enkelt å få til. Jeg var litt skeptisk, men dette ble ganske så bra! Jeg bare brukte en vanlig vegansk sjokoladekakeoppskrift, sløyfet kakaopulveret og hadde i mer vanilje og vips! Bunnen er enklest å dele i to når den har ligget i fryseren en liten stund. Doble oppskriften for å få større kake, og husk at da må steketiden forlenges.

Sukkerbrød

Ingredienser:
2 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1 ts natron
2 dl vann
5 ss matolje
2 ts vaniljesukker
1 ts eddik

Fremgangsmåte:
Bland det tørre og det våte hver for seg. Ha så det tørre oppi det våte og rør godt sammen. Kle en liten kakeform (20 cm) med bakepapir og hell røren oppi. Stek den på 180 grader i ca. 40 minutter. Sjekk om kaken er stekt nok i midten (bruk kakepinne/strikkepinne).
La kaken avkjøles helt i formen, ta den så ut og del den i to. Fyll med det du måtte ønske. Kan også dekkes med glasur uten å deles og serveres som «vaniljekake». Eller du kan tilsette diverse smaker i røra og få nye, spennende varianter.

6 Comments

 1. Tror du det går fint å lage denne uten eddik, eller har den teskjeen mye å si? 🙂

  • Jada, vet kommentaren er over to år gammel… 🙂 Svaret er vel mer til andre som lurer på det samme. 😉 Den teskjeen kan du ikke droppe, da blir kaka flat. Det skjer en kjemisk reaksjon mellom eddiken og natronen som gjør at kaka hever og blir luftig. 🙂

 2. Kan jeg bruke eplecidereddik?

  • Jeg har erfart at eplecidereddik funker veldig bra i sånne oppskrifter (:
   Du kan også erstatte eddiken med lik mengde sitronjuice.
   (Det er fordi oppskriften krever syre til å reagere med natronet!)
   Sofia

 3. Da blir det bløtkake på 17 mai i år også! 😉

 4. Lagde denne til 17. mai, men syns den ble ganske tett og kompakt. Noen ide om hvordan jeg kan få den lettere og luftigere?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.