Suksesskake

Denne kaken har mange navn. Suksesskake, suksessterte, gulkake, snopekake og mange flere. Det er en kake med sterke tradisjoner her i landet og fra jeg og min bror var en neve store har det vært en av våre store favorittkaker. Jeg bestemte meg for at denne jeg veganisere! Jeg tok utgangspunkt i en vanlig oppskrift på gul krem, men eggene var jo et problem. Kanskje maizenna kunne erstatte eggene? Det var jo verdt et forsøk. Og det ble vellykket! Bunnen velger dere selv, jeg laget en raw nøttebunn, men det er mange gode oppskrifter på nett.

Suksesskake

Ingredienser:

Bunn:
3 dl nøtter, det blir best med mandler
4-5 dadler uten stein, mer etter behov
Litt malt vanilje om du vil

Bland alt i food processoren og kjør til en deig. Smak på deigen, trengs det mer søtning, tilsett et par dadler til eller evt. litt agavesirup eller vanlig sirup. Når deigen har fått ønsket konsistens, trykk den ut i en liten kakeform (kle bunnen med bakepapir) og sett den i fryseren mens du lager kremen.

Gul krem:
150 gram sukker
1,5 dl Alpro soyafløte
2 ts vaniljesukker
4 ss maizenna (ikke instant) utrørt i litt kaldt vann (ca. 0,5 dl)
150 gram myk nutana margarin

Fremgangsmåte:
 Kok opp sukker og fløte. Rør godt til alt sukkeret har smeltet. Tilsett vaniljesukker og maizennablandingen og la det småkoke til det tykner endel. Når det har tyknet, ta kjelen av platen og tilsett margarin i biter. Pisk det godt inn i kremen og sett den til avkjøling. Når den har kjølt seg litt ned, hell den over kakebunnen og sett kakeformen i fryseren igjen. La den stå der i et par timer til den er frossen. Ta kaken ut og lag evt. mønster med gaffel eller dryss over revet sjokolade. Kaken vil ikke bli knallhard i fryseren, jeg kunne skjære min i pene stykker og servere rett fra fryseren. Den holder seg jo ikke like godt i romtemperatur som originalen, men jeg syntes ikke det var noe problem å ha den stående på bordet litt. Smaken er fantastisk!

PS: hvis dere er uheldige og kremen skiller seg, la den avkjøle seg før dere pisker febrilsk i den. Da skal den kunne bli bra igjen. 

Suksesskake

Suksesskake

Suksesskake

6 Comments

  1. Spiste veldig mye av den kaken før, men måtte kutte det ut pga den "vanelige" varianten inneholder kumelk, skal prøve å lage denne typen, jeg liker jo rå nøttebunn så det burde falle i min smak 🙂

  2. Så veldig godt ut, så liker jeg at kakebunnen er rå 🙂

  3. Måste testa denna snart. Ser galet god ut. Jag ska prova med kokosolja och gurkmeja istället för margarin och se om det fungerar…

  4. Nu är kakan bakad med kokosolja och gurkmeja, Blev sjukt god! Lägger upp det på vår hemsida snart (någon vill testa utan margarin)

  5. Dette må prøves! Weeee 😀

  6. Kam man bruke sirup e.l istedenfor dadler? Og kan man bruke havrefløte istedenfor soyafløte tro? ^^,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*