Horn fylt med facon og kremost

Dette er perfekt nistemat. Ha dem i fryseren og legg dem frosne i matboksen, noen timer senere er de klare til å spises. Ungene elsket disse, og man kan lage store porsjoner og ha i fryseren til enhver tid. Fyll dem gjerne med andre ting enn facon, feks. tomatsaus og soyakjøttdeig. Det vil jeg prøve neste gang.

Horn fylt med facon og kremost

Ingredienser:

 • 3 dl plantemelk, jeg bruker soyamelk
 • 50 gram Nutana margarin
 • 6-700 gram hvetemel (til passe deig)
 • 1 pk tørrgjær
 • 2-3 ss sukker
 • 1/2 ts salt (kan sløyfes)
 • Valmuefrø

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i melken og varm opp til det er fingervarmt. Ha i sukkeret og gjæren og rør godt.
Ha blandingen over i en stor bakebolle/kjøkkenmaskin og ha i mel mens maskinen går til det er en smidig deig. Den skal ikke være tørr, men heller ikke klistre seg til fingrene.
Pakk bollen inn i en pastpose og sett den til heving i ca. 1 time. Ta deigen ut og del den i to. Kjevle hver del ut til en stor sirkel. Bruk feks. et pizzahjul til å skjære sirkelen i 8 «kakestykker». Legg på ønsket fyll (jeg smurte dem med Tofutti gressløk-kremost og strødde over facon) og rull dem sammen, inn mot midten.

Horn fylt med facon og kremost

Horn fylt med facon og kremost

Legg dem på papirkledd stekebrett og la dem etterheve under et håndkle i ca. 30 minutter. Pensle med litt soyamelk, strø over valmuefrø om ønskelig, og stek dem på 225 grader i ca. et kvarter. Pass på så de ikke blir for brune.

Horn fylt med facon og kremost

4 Comments

 1. Oi!!! Så lurt 🙂 Jeg vil fylle spicy tomatsaus og veganfarse i <3

 2. Ser kjempegode ut! 🙂

 3. Horn er superdigg! Smakte det like godt som det høres ut?På siste bildet der ser det ut som om kremosten har forsvunnet litt?

 4. De var veldig gode, men ja – kremosten forsvant litt inn i deigen under steking. Så neste gang vil jeg prøve med tomatsaus og veggisfarse, slik som Hege. Tror det blir enda bedre. :sikle:

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*