Sjokoladeprosjektet: Daim wannabe

Igjen har jeg prøvd å lage et eller annet som ikke ble som det skulle, men så ble det enda bedre! Dette er egentlig Adele sin valnøttkaramell med sjokolade (i en litt annen versjon), men jeg syntes det smakte så likt Daim at jeg aner store muligheter her! Selv med valnøtter og havsalt smakte det Daim, men det smaker sikkert enda mer likt om jeg bruker malte mandler, samt dekker hele krokanen i sjokolade på alle sider og lager den litt flatere. Saltet bør være i, det var godt, og konsistensen var helt riktig. Heaven!

Sjokoladeprosjektet: Daim wannabe

Ingredienser: 

  • En god mengde hakkede valnøtter, 100 gram? Jeg veide ikke.
  • Ca. 100 gram sukker (veide ikke her heller, bare helte i gryta)
  • 50 gram vegansk margarin (Nutana)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stor ss lys sirup
  • Havsalt, og 100 gram vegansk kokesjokolade

Fremgangsmåte:
Rist valnøttene i ovnen på 200 grader i ca. 5-6 minutter. Pass på, de blir fort brent. Sett tilside.
Hell sukkeret og sirupen i en stekepanne og smelt ved middels varme til alle klumper er borte. Rør ofte. Ikke bruk for høy varme, da blir det brent (jeg ødela den første batchen). Når alt er smeltet, ha oppi smøret og vaniljesukkeret og rør det godt sammen. Ha i valnøttene og hell massen på et papirkledd stekebrett. Strø over endel havsalt etter smak.
Smelt sjokoladen og hell den over krokanen, sett alt kjølig og bryt opp i biter når det er kaldt.

2 Comments

  1. Mine ble mye lysere enn dine (og mykere). Hvor lenge hadde du sukkeret og sirupen i pannen?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.