Müsli-rundstykker

Jeg er en sucker for «No knead-rundstykker» (og brødet) og lager det ofte i helgene. Disse rundstykkene er enkle og raske, om man ser bort fra den lange hevetiden (som er veldig viktig!) og de kan varieres i det uendelige! Jeg har til nå laget vanlige, focaccia, basilikum og disse med müsli. God frokost!

Müsli-rundstykker

Ingredienser til 12 rundstykker:

  • 100 gram god müsliblanding, valgfri
  • 500 gram hvetemel
  • 4 dl vann tilsatt 2 ss lys sirup
  • 1/2 ts tørrgjær
  • Litt salt

Fremgangsmåte:
Bland sammen det tørre. Rør inn det våte og rør deigen raskt sammen. Den skal ikke eltes, men pass på at det ikke er melklumper inne i deigen, jeg har brent meg på den før. Alt må blandes veldig godt. Pakk bakebollen inn i en plastpose og sett den til heving i ca. 12 timer eller mer. Jeg pleier å sette deigen før jeg legger meg og steke rundstykker til frokost morgenen etter (i helgene).

Müsli-rundstykker
Ferdighevet deig

Sett ovnen på 220 grader. Smør et muffinsbrett (12 hull) med litt olje eller margarin og legg ca. 2 ss deig i hvert hull. Dryss evt. med frø eller lignende, her er det bare å gjøre akkurat som man vil.
Stek rundstykkene i ca. 20-30 minutter. Avkjøl dem litt før du tar dem ut av formen og lar dem avkjøles på rist. De er ofte litt bløte i bunnen, men det forsvinner når de får hvile på rist en stund.

Müsli-rundstykker

Müsli-rundstykker

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*