Raw tress-is

Har dere smakt banana whip, altså softis av banan? Raw tress-is er knallgodt, og til og med sunt! Her har jeg laget en tress-variant. Veldig lett å lage, krever bare en food processor (noe alle veganere burde ha!).

Varier gjerne med andre smaker. Barna mine ville ha en ordinær tress-variant denne gangen, men neste gang prøver jeg nok med litt andre smaker. Kan jo også flere, tynnere lag. Regnbuekake!

Denne blir jo hardere enn vanlig iskrem, men den er god fordet. La den tine litt før servering. Jeg har brukt halvparten frosne og halvparten ferske bananer i denne oppskriften, jeg tror det spiller liten rolle hva man bruker siden isen uansett skal fryses. Men bruker du frosne bananer, tar den mye kortere tid å fryse så du blir ferdig med lagene fortere.

Raw tress-is

Ingredienser til en stor brødform:
Jordbærlag:

 • 5 store bananer, gjerne frosne
 • 150 gram frosne jordbær
 • Litt ren, malt vanilje

Vaniljelag:

 • 5 store bananer, gjerne frosne
 • 1 ts ren, malt vanilje

Sjokoladelag:

 • 5 store bananer, gjerne frosne
 • 3-4 ss rått kakaopulver
 • Litt ren, malt vanilje

Fremgangsmåte:
Kle en brødform eller lignende med plastfolie, eller bruk en silikonform el. for å få isen penere.
Lag jordbærlaget ved å ha alle ingrediensene i food processoren og kjøre det til en helt glatt masse. Hell massen i brødformen, glass det utover med en skje eller slikkepott og sett det i fryseren i ca. 20 minutter, til det er hardt oppå.

Raw tress-is

 

Raw tress-is

Lag vaniljelaget på samme måte som jordbærlaget, og hell det over det stivnede jordbærlaget. Sett tilbake i fryseren i 20-30 minutter, til overflaten er fast.

Raw tress-is

 

Raw tress-is

Sjokoladelaget lages på samme måte og bres over vaniljeisen. Sett formen i fryseren til alt er helt frossent, gjerne over natten men minst i 2-3 timer.

Raw tress-is

 

Raw tress-is

 

Raw tress-is

Ta isen ut av fryseren 15 minutter før servering og skjær den i pene skiver. Server evt. frukt til.

Raw tress-is
Raw tress-is

8 Comments

 1. Hei dette så utrolig digg ut! Hvor får man kjøpt malt vanilje?

 2. Hei Astrid. Jeg kjøper rent vaniljepulver på Gojiking på nett. Utrolig billig i forhold til i Norge. Denne kjøper jeg:

  http://www.gojiking.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=62&products_id=317&zenid=613rqolcgbf8ufb9tvo8g4iej3

 3. Arti ide å lage tressis! Kreativ du 🙂

 4. Ser du har skrevet banan, istedet for jordbær & sjokolade, har du en rettere versjon av oppskriften din? Forslag til smaker & blande-forhold?

 5. Oi, nå ser jeg det var vist min feil, leste ikke nøye nok, forslag til smaker og blandeforhold?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.