Supergod veggispizza

Jeg ble veldig inspirert av Mari sin Mexico-pizza på fredag, så i går fant jeg ut at dette måtte bli lørdagspizzaen. Jeg byttet imidlertid ut TVPen med ferdigkjøpt soyakjøttdeig (Färs) fordi jeg liker det bedre, samt salsaen ble byttet ut med langkokt tomatsaus, som jeg er veldig glad i. Tomatsausen har jeg kidnappet av Adele, her finner dere oppskrift på den. Fantastisk god. Jeg glemte å ha på mais, men det ble en supergod veggispizza allikevel.

Supergod veggispizza
Supergod veggispizza
Ikke det mest perfekte bildet, men tro meg – dette er den diggeste pizzaen EVER!!!

Ingredienser til en stor pizza:
Bunn:
6 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt, jeg synes også det er godt med litt urter og hvitløk i deigen men det er en smakssak
3-4 dl vann (jeg måler ikke, bare tilsett litt og litt til deigen er glatt)

Fyll: 
1 pk Anamma vegetar»kjøttdeig»
4-5 store sjampinjong i biter
4 store fedd hvitløk, raspet
1 stor løk, hakket
2-3 ss næringsgjær og evt. litt tomatpuré
Salt, pepper, paprikapulver, spisskummen og annet du liker

Tomatsaus og ostesaus

Fremgangsmåte:
Først lager du bunnen ved å ha det tørre i en stor bolle og tilsette det våte litt etter litt, bruk gjerne maskin. Når deigen er glatt og fin, pakk bakebollen inn i plastpose og sett den til heving i en times tid. Kjevle den ut og legg den på papirkledd stekeplate og legg et håndkle over mens du lager fyllet.

Stek sopp, løk, hvitløk og farse i olje. Rør ofte, farsen har en lei tendens til å brenne seg fast. Ha i mer olje etterhvert som det blir tørt, for det blir det. Tilsett krydderet og smak deg litt frem. Jeg liker det godt salt, men det er en smakssak.

Supergod veggispizza

 

Supergod veggispizza

 

Supergod veggispizza

Smør tomatsausen utover pizzabunnen, legg på fyllet og hell over klatter med ostesaus. Jeg tilsetter litt vann i ostesausen om den er for tykk, den skal være litt rennende på denne pizzaen. Ha evt. mais over også, om dere liker det. Ingen regler her.

Supergod veggispizza

Stek pizzaen på 225 grader i ca. 15-20 minutter og la den hvile litt før du skjærer den opp. Ha rømmedressing og ruccola på, da blir det ekstra digg!

One Comment

  1. åh, nam!!! fikk lyst på!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.