Bringebærkarameller

Søt rosa lykke! Disse er knallgode, små smaksbomber av noen karameller. Her er det heller ikke noen kunstig essens ute og går, dette er ekte bringebærsaft, som både bidrar med sterk rosafarge og god smak. Lette å lage er de også!

Bringebærkarameller

Ingredienser:

 • 300 gram frosne bringebær
 • 1 ss sitronsaft, frisk eller fra flaske
 • 2,5 dl soyafløte
 • 2,5 dl sukker

Fremgangsmåte:
La bringebærene tine i et dørslag over en bolle. Når de er tinte, presser du ned bærene med en gaffel så mest mulig saft renner gjennom silen og ned i bollen. Du skal ha ca. 1 – 1,5 dl bringebærsaft.
Ha bringebærsaften i en teflongryte sammen med de andre ingrediensene og kok opp. La røren småkoke i ca. 40 minutter til du ser at det er redusert og ganske tyktflytende. Har du termometer, kan du avslutte kokingen når det viser 124 grader. Eller ta karamellprøven (hell litt masse i et glass kaldt vann, kan det formes til en kule er karamellen ferdig).

Hell massen i en papirkledd liten form, ca. 20 x 20 cm, og sett det kjølig, helst over natten. Ta ut formen og hvelv karamellplaten ut, og klipp karameller med en skarp saks. Er det for hardt kan du la det stå i romtemperatur litt. Pakk karamellene inn i cellofan så de ikke klistrer seg sammen, og kos deg! Dette er finfin gave også!

Bringebærkarameller

Bringebærkarameller

9 Comments

 1. Ser smaskens ut:) Dom får vi prova i jul….

 2. Så fine!=) Jeg lurer på om det går ann å lage noe lignende som polkagriser eller noe…;)

 3. Silje: ja det er jo en interessant idé! Hvis de skal være like harde som polka, må de koke lenger eller spises fra fryseren (da er de som drops), og så kan man jo sløyfe bringebær og heller bruke vegansk rødfarge (feks. Wilton) i halvparten, og ha i peppermynteekstrakt. Hmmm.

 4. oi, hørtes godt ut! lagde fløtekaramell for første gang på fredag, så siden jeg klarte det burde jeg klare dette også!

 5. Herlighet, de så veldig gode ut! Blir de harde eller seige?

 6. De så kjempe gode ut,kan nok hende jag må prøve ut dette;0)

 7. Wow, disse så helt herlig ut!! Må prøves.

 8. Jane: de blir litt seige, som seigt gummigodteri, men det kommer an på hvor lenge de kokes. Jeg slengte mine i fryseren nå, og de er som bringebærdrops, nam. Men de blir myke i munnen da. Veldig, veldig gooode! Må nok lage mer, og så vil jeg teste ut andre smaker også.

 9. hvilken soyafløte brukte du? greit å vite merke, har en teori om at forskjellige merker oppfører seg litt forskjellig 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.