Sjokoladeprosjektet: Bounty

Sjokoladeprosjektet igjen:

Jeg har en annen Bounty her på bloggen, men den er raw (bortsett fra sjokoladetrekket) og smaker litt mer som kokostwist. Denne smaker mer som ekte Bounty. Knallgod. Pass bare på at den ikke er tørr, ha i så lite kokos som mulig og la heller gryta stå litt i kjøleskapet så massen blir fastere enn å blande inn mer kokos. *been there, done that*

Oppskriften er en veganisert utgave av Bountykulene på www.detsoteliv.no.

Sjokoladeprosjektet: Bounty

Ingredienser (oppskriften kan med stort hell dobles):

  • 2 dl vegansk fløte (visp eller Alpro, feks)
  • 50 gram margarin, feks. Nutana
  • 0,5 dl lys sirup
  • 0,5 dl melis
  • 200 gram kokosmasse
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2-3 plater melkefri kokesjokolade (jeg har brukt Coop sin mørke)

Fremgangsmåte:
Ha alt unntatt kokos i en kjele og la det koke opp. Småkokes i 30-40 minutter, rør innimellom (lurt å ha teflonlag i gryten). Det skal bli ørlite seigt. Ta kjelen av platen og ha i kokosmassen. Rør godt og sett gryta i kjøleskapet til massen er kald. Nå kan du lett forme baller med fuktede hender. Jeg synes det funker best å ta en dæsj i hånda og klemme den hardt inn i hånda før jeg forsiktig former en kule. Sett kulene på papirkledd brett og sett det i fryseren en liten stund.
Imens kan du smelte sjokolade, og avkjøle den en smule. Sjokoladen bør være romtemperert før du dypper kulene i den. Trekk alle kulene med sjokolade og sett dem evt. tilbake i fryseren i 10 minutter. Ha dem i en boks og oppbevar dem i kjøleskapet.

One Comment

  1. Mm, disse så kjempegod ut! Er kjempeglad i Bounty, så denne skal jeg prøve meg på! Har funnet mange gode oppskrifter på siden din 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.