Taco på vegansk vis!

Jeg må le like høyt hver gang en kjøtteter spør meg om jeg ikke savner taco. Taco er faktisk en av de aller letteste rettene å veganisere.

Taco på vegansk vis!

Nå har jeg alltid vært veldig glad i bønner og bønnestuing, så jeg bruker ofte det, men det finnes en utrolig god kjøttdeigerstatning som heter «soyafarse» som selges frossen i helsekosten, det er bare å hive den i panna og krydre, det både smaker og ser ut som vanlig kjøttdeig (faktisk bare enda bedre, jeg kjenner kjøttetere som foretrekker denne fremfor vanlig kjøttdeig pga. smak og konsistens).
Rømme spiser jeg jo ikke, men det finnes en vegansk variant. Dog er jeg ikke så glad i den naturell, så jeg blander den med hvitløk og diverse. Men jeg foretrekker egentlig nøtteost, den erstatter faktisk både ost og rømme i tacoen. Spesielt i burritos føles det som om den er full av ost når man har det i, det er helt utrolig.

Du tager hva du haver. På bildet har jeg altså brukt:

Mini-tubs med bønnestuing (jeg var lat og brukte refried beans på boks, pass på at den er vegansk, noen sorter inneholder baconfett).

Taco på vegansk vis!

Så stekt soyafarse (fra Hälsans Kök), krydret med tacokrydder (jeg bruker ikke de fæle posene men krydrer selv, det er bla. spisskummen som gir tacosmaken):

Taco på vegansk vis!

 

Taco på vegansk vis!

Et tykt lag nøtteost (jeg måtte fylle på mer etterpå, det er jo så godt!), og så mais, løk og jalapenos. Bruk det du liker, her er det bare å lesse på. For mye er akkurat passe. Såvidt!

Taco på vegansk vis!

 

Taco på vegansk vis!

Bruk gjerne tortillalefser i stedet. Jeg klarer aldri å spise de med hendene, for jeg legger på så mye fyll at det ser ut som om det er mat nok til et halvt kontinent, så det går aldri an å rulle den sammen skikkelig. Men gaah så godt, jeg sikler nesten i tastaturet her bare av tanken. Taco er altså en veganers beste venn, og ikke minst – MÅ dere spise noe sammen med kjøttetere, er taco midt i blinken! Det er alltid noe for alle, enten det er veganere, vegetarianere, kjøttetere, allergikere eller folk som er sære og vanskelige i matveien.

Hail taco!

Taco på vegansk vis!

 

9 Comments

 1. Nam nam nam 🙂

 2. mmm, taco!! neste gang vi skal ha det skal jeg teste det med ostesausen din – vi brukte den nettopp for første gang da vi trengte å toppe en pastagrateng med "ost". ble himmelskt! så takk for at du deler oppskriftene dine.
  men ferdig bønnestuing, hvor kjøper du det?

 3. Hei tine katrine
  Så flott at du likte ostesausen. Jeg bruker den mye. Et godt tips som jeg benytter meg av hele tiden, er å bruke den som osteerstatning på pizza. Jeg smører den utover tomatsausen før jeg legger på fyllet, det blir utrolig ostete og digg! Har servert det til andre som har elsket det. Nøtteosten funker ikke like bra, men går bra i nøden, men da må den tynnes ut.

  Jeg kjøper disse små boksene med bønnestuing på bla. Mega:

  http://www.matvareguiden.no/bilder/11488.jpg

  Hilsen Cathrine

 4. Taco er nok lett en av mine favoritter, NAAAM! Jeg bruker som oftest ikke kjøtterstatninger i tacoen min. Har på en måte bare blitt vant til å spise uten og det fungerer fint. Men når jeg gjør det, går jeg for Quorn eller bønnestuing.
  Hehe, det er ganske komisk hvor lite folk egentlig vet om det å være vegeterianer/veganer.

 5. Åh, som jeg skulle ønske Quorn kom ut med veganske versjoner snart! De har en vegansk burger i USA, håper den kommer hit.

 6. Valnøtter er veldig godt også i blandingen. Ved å ha i en del malt kummin får den den vanlige tacosmaken vi er vant med.

 7. Haha, for mye er akkurat passe, helt rett 😉 Taco er fantastisk godt! Jeg elsker Tofuttirømmen, jeg da. Spiser den til og med på brødskiva 😛

 8. Hyggelig med nytt blogginnlegg!! Jeg sverger til hjemmelaget farse og bønnestuing, men digg det går an å få tak i hvis du har det travelt. Men seriøst, bønnestuing med baconfett? Nasty

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.