Rå limekake med frukt og bær

Denne kaken er inspirert av Helle sin fantastiske limepai. Den er kjempegodt og kremete, og syrlig på smak. Pynt med det du vil, her valgte jeg å pynte den med friske frukter og bær.

Rå limekake med frukt og bær

Ingredienser:


Bunnen:

Fyllet:

  • 9 dl cashewnøtter, bløtlagt over natten (blir mye mer kremete da)
  • 8 lime (skallet av 2 stk, saften av alle)
  • Ca. 2 dl vann
  • 6 ss kokosolje, jeg foretrekker nøytral smak
  • 5-6 ss agavesirup, eller mer etter smak
  • Litt vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Kjør valnøttene finhakket i food processoren. Fjern steinen i dadlene og ha dem i maskinen og kjør til deigen samler seg. Ta først i 8 dadler, så tilsetter du litt mer etterhvert som maskinen går, for det kan hende du trenger mindre.
Det lureste er å sette en kakering (24-26 cm) på et serveringsfat og bare ta av ringen før servering. Press nøttedeigen ned i formen og pass på at alt er godt dekket så ikke røren renner utforbi når du heller den oppi. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Ha nøttene i food processoren. Kjør en stund, til nøttene er i småbiter.
Riv skallet av 2 stk lime og ha det i food processoren sammen med nøttene. Press saften av alle limfruktene og ha dette også i, sammen med resten av ingrediensene. Kjør en god stund, til det er en kremete masse. Tilsett litt mer vann om massen r for tykk, men den skal ikke være så rennende, heller litt tykk og kremete.

Smak på røren, er den mer syrlig enn du liker, tilsett litt mer agave.

Hell massen over i kakeformen og la det stivne, det tar ca. 2-3 timer i kjøleskapet. Pynt evt. med frukt og bær ved servering.

One Comment

  1. Denne ser nydelig ut! Må prøves! 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.