Pizzapai

Oppskrift fra The vegan zombie. Han kaller den «Superbowl of the pizzas», og selv om jeg er pinlig lite sportsinteressert, kan jeg i hvert fall si meg enig med ham i at denne pizzaen overgår de fleste jeg har smakt. Det er ingen problem å sløyfe brokkolien om man ikke vil ha den med, selv elsker jeg brokkoli men syntes faktisk den var bedre uten (vi laget halvparten uten, da min mann ikke liker brokkoli). Neste gang vil vi tilsette rødløk og sopp i tillegg.

Pizzapai

Ingredienser til 1 stk rund pizza i paiform:
Deig (du får nok litt mer deig enn du trenger, vi lager alltid pizzaboller ved siden av):

 • 4 dl lunkent vann
 • 1 pakke tørrgjær
 • Noen ss olje
 • 2 ts salt
 • Hvetemel til passe konsistens (lager alltid deig på slump, men kanskje 1,5 liter?)

Fyll:

 • Ca. en halv boks Tofutti kremost (vi brukte gressløk, men naturell er nok best), bør være temperert
 • 1/2 stk Cheezly mozzarella, revet
 • En porsjon god tomatsaus
 • 1/3 – 1/2 pose frisk spinat
 • 1 brokkolihode, delt i veldig små buketter
 • 2-3 fedd hvitløk, hakket (ikke most)

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader.
Jeg liker best å lage deigen i Kenwooden. Selv om du bruker tørrgjær, blander du først ut gjæren i vannet og  har gjærvannet i kjøkkenmaskinen. Ha i salt og olje, og tilsett mel mens maskinen går, til deigen er glatt og fast, og slipper bollen.
Legg et fuktig håndkle over bollen og la deigen heve i ca. en time, eller helst mer.

I mens koker du brokkoli i noen minutter, til den er litt mør men fremdeles har tyggemotstand. Så har du litt olje i en stekepanne og freser spinaten, gjerne sammen med noen biter hvitløk. Når den har krympet mye og er mørkere i fargen, tar du pannen av varmen og lar brokkolien og spinaten avkjøles.

Ta frem den ferdighevede deigen og del den i to. Ta frem en rund paiform og smør den godt med olje (viktig!). Kjevle ut deigene til to store rundinger og legg den ene i paiformen. Press den forsiktig nedi så den er helt inntil kantene (en god del vil nok henge utfor formen, dette fjernes etterpå).
Legg på store klatter av smøreosten og smør tomatsaus oppå så det dekker hele bunnen. Legg så spinat og brokkoli utover det hele og dryss over masse hakket hvitløk. Dekk det hele med revet Cheezlyost.

 

Pizzapai
Pizzapai

Legg den andre deigrundingen forsiktig på toppen. Det skal ikke være hulrom mellom fyllet og topplokket, så klem godt ned øverst og i kantene. Skjær forsiktig bort all den overflødige deigen rundt kantene og reparer eventuelle hull i kantene. Det skal være tett. Deigen som blir til overs kan du bruke til feks. pizzaboller eller annet. Pakk den eventuelt inn i plast og la den ligge i kjølekapet til du trenger den (ikke pakk for stramt, den vil nemlig heve litt). Den holder seg fint i noen dager. Langtidshevet deig er knallgodt til feks. hvitløksbrød.

Bland litt olivenolje (3-4 ss) og like stor mengde tomatsaus i en liten skål og pensle hele topplokket med dette.

Pizzapai

Stek så pizzapaien midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. For at bunnen skal være sprøest mulig, og det anbefales virkelig, ta paien ut av formen når den er ferdig (her merker du godt om du har smurt formen på forhånd eller ei, jeg bare sier det), legg den på en rist og la den steke i 5 minutter nederst i ovnen.

Pizzapai

La paien hvile i 5-10 minutter før du skjærer den i 8 pizzastykker og hiver innpå.

Pizzapai

 

5 Comments

 1. njam njam

 2. Yum,ser godt ut! Liker pizza og seff pai,så dette er perfekt for meg 😉

 3. Går det an å bruke food proccessoren til deigen? Regner det var det du mente med "Kenwooden"?

 4. Hei Karin
  Nei, ikke food processor, Kenwood er en kjøkkenmaskin, jeg har denne:

  http://misspatisse.files.wordpress.com/2012/02/kenwood-major.jpg

  En food processor vil hakke deigen, ikke elte den, så jeg tror ikke det går, men jeg har jo aldri prøvd heller. Lager uansett så store deiger at en food processor blir for liten. Jeg bruker food processoren til paideiger, men de skal ikke eltes, bare samles raskt sammen så da blir det noe annet. 🙂

 5. Dette var en vri på pizzaen jeg ikke har prøvd før! Absolutt verd et forsøk i helga:) Eeeeelsker pizza <3 Tusen takk!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.