Djevelske poteter

De fleste har vel smakt djevel-egg, som er en typisk smårett i selskaper. Nå spiser jo ikke veganere egg, selvsagt, så her er eggene byttet ut med poteter. Fyllet har allikevel en ganske eggete smak pga. det sorte saltet. Dere som ikke har prøvd sort salt før, har virkelig noe kult i vente. Det smaker EGG, og er et must i tofuscramble, diverse påleggssalater, tofuomelett og lignende. Jeg kjøper det her.
Oppskriften er litt lite detaljert, her gjelder «smak deg frem»-prinsippet!

Djevelske poteter

Ingredienser:

  • Små poteter, antall etter ønske
  • Hjemmelaget eller ferdigkjøpt vegansk majones
  • Krydder du liker, jeg brukte dill, persille, paprika, sort salt, pepper, næringsgjær og gurkemeie
  • En dæsj sitronsaft

Fremgangsmåte:
Vask potetene godt og legg dem på papirkledd stekeplate. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca. en halvtime, eller til de er møre. Avkjøl dem.
Lag majones eller bruk ferdigkjøpt. Her er min basisoppskrift på vegansk majones, den er fryktelig enkel å lage (bruk blender, food processor eller stavmikser), og du kan tilsette hvilke smaker du vil. Jeg har brukt 2 hvitløksbåter, litt næringsgjær og agave her, men smak deg frem.
Del potetene i to og grav forsiktig ut innholdet uten at skallet blir ødelagt. La det være igjen en «vegg» av potet, du trenger ikke tømme skallene helt. Ha potetmassen i en bolle sammen med litt majones og mos det godt. Tilsett mer og mer majones til du har en ganske glatt masse. Jeg moste det ikke godt nok slik at når jeg skulle sprøyte det ut i skallene, satte potetbiter seg fast i munnstykket hele tiden, så massen MÅ være finmost. Konsistensen bestemmer du helt selv, men den bør ikke være for bløt, den skal tross alt holde formen når du sprøyter den ut i skallene.
Tilsett krydder og sitronsaft, og smak til om det trengs noe mer. Ha massen i en sprøytepose med stort munnstykke, og sprøyt den pent ut i potetskallene.
Dryss evt. over litt paprikapulver før servering. Blir best om de får sette seg litt i kjøleskapet en time eller to før servering.

 

Djevelske poteter

One Comment

  1. Så lurt! Dette så jo kjempegodt ut. Perfekt til tpasbordet 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*