Nokrell i tomat

Nokrell i tomat, altså no makrell. Kalles også Mockrell av noen. Jeg liker ordspill.

Dette er bare helt magisk altså! Takk til Ingrid Marie Tandberg, som la ut et tips i gruppa “Hva slags veganmat lager du i dag” på Facebook. Jeg måtte selvsagt teste ut dette og tilpasset oppskriften litt etter egen smak, og resultatet ble enestående. Dette smaker makrell i tomat, det er helt vilt!

Jeg pleier å doble porsjonen fordi min sønn (og jeg) er så glade i dette pålegget, så vi spiser det opp ganske fort. Denne porsjonen rekker imidlertid til en god del brødskiver, jeg vil tippe 10-12 stykker, minst.

 

 

Ingredienser:
 • 1/2 glass (jeg brukte Coop) hakkede soltørkede tomater i olje
 • 1 liten boks tomatpuré (140-gramsboks)
 • 1/2 – 1 boks kikerter, godt skylt
 • 1 teskje sukker
 • 1 teskje eplecidereddik
 • 1 ark knust nori (sånn sort ark til sushi, se bilde nederst i innlegget, har du ikke nori kan du bruke kelp-pulver som du får kjøpt på blant annet iHerb, det bruker jeg ofte i stedet siden det er pulverisert fra før av og også veldig næringsrikt).
 • Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Ha soltørket tomat og tomatpuré i en food processor, sammen med oppdelt noriark (knus det i kaffekvern eller lignende om du vil ha det helt pulverisert) og kjør til en glatt masse. Ha i resten av ingrediensene og pulse til det er en grov masse som minner om makrell i tomat. Hvordan man liker konsistensen er individuelt, men om kikertene ikke blir most men bare delvis knust får man biter som i konsistens kan minne om ekte makrell i tomat. Veldig godt.
Smak til med mer salt, pepper, sukker eller nori/kelppulver om det trengs. Oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet og holder i cirka en uke.
Nokrell i tomat

11 Comments

 1. Hei!
  Vil bare si at du og dine oppskrifter har hjulpet meg mye opp gjennom årene! 🙂
  Dette pålegget så godt ut altså! 🙂 Den må definitivt testes ut! Men jeg har noen spørsmål:

  Hvor mye kikertert brukte du? Det står ikke i ingrediens-listen.
  Er det mulig om du kunne supplert bilder av glasset med de hakkede soltørkede tomatene og boksen med tomatpuré? Evt litt mer info om hvor mye det faktisk er i disse beholderne? Tenker bare i tilfelle jeg ikke finner akkurat samme merke osv. 🙂

  Mvh,
  Daniel Frantzen

  • Hei

   Tusen takk for skryt. 🙂
   Jeg hadde dessverre helt glemt å ha med kikertene i oppskriften, dette er rettet opp i nå. Jeg har ikke den boksen med soltørkede tomater i hus nå, men jeg skal se om jeg finner den på google og lime inn bildet over, evt. ta bilde av den neste gang jeg kjøper den. 🙂

 2. Hei! Fin oppskrift, men tror du har glemt å ta med kikerter i ingredienslisten? Hvor mye kikerter brukte du?
  Hilsen Janne

 3. Takk for oppskriften, dette smakte utrolig likt makrell i tomat! 🙂

 4. Av en eller annen grunn, fikk jeg lyst til å prøve å lage dette i dag. Til tross for at makrell i tomat sammen med kaviar på tube, er pålegg jeg aldri har likt 😛
  Brukte ristede nori-ark og smørbønner i steder for kikerter, og overraskende syntes jeg det smakte ordentlig godt! Kan tenke meg det er deilig å bruke tomatbasen med friske urter i stedet for nori-ark også, så neste gang skal det prøves ut!
  Takk for oppskrift 🙂

 5. Du har glemt å skrive kikerter. LOL

 6. Hei! Dette kan være ett supert valg til pålegg for min datter 4 og 1/2 år. Hvor lenge holder dette i kjøleskapet ? Vist vi legger det i luftett glassbeholder. Hilsen Jeanette.

 7. Nils Hanssen

  Denne ser jo bare helt fantastisk ut.

  Hvordan får du den flotte rødfargen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*