Limoncello, ekte italiensk sitronlikør

Limoncello, eller sitronlikør på godt norsk, er en italiensk spesialitet som også er populær i Norge. Likør er uhyre enkelt å lage hjemme, selv om det krever tålmodighet. Den skal nemlig stå i noen uker eller måneder og «modne», men lager man mye om gangen har man da også likør i lange tider. Og smakene kan varieres i det endelige. Jordbær, bringebær, banan, aprikos, svisker, plommer, kirsebær, sitron, you name it. Vi er veldig gira på å prøve ut forskjellige smaker, og har store planer om å forsyne vårt eget bryllup i sommer med hjemmelagde likører (og Baileys basert på kokosmelk, oppskrift kommer etterhvert som vi får perfeksjonert den).

Limoncello, ekte italiensk sitronlikør

Limoncello, ekte italiensk sitronlikør

Limoncello

Forberedelsestid 10 minutes
Steke / Koketid 10 minutes
Totalt 20 minutes
Serveringer 1 liter
Author Cathrine Birkeland

Ingredienser

  • 750 ml flaske vodka
  • 6 sitroner
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronene og rasp skallet av dem, unngå å få med så mye av det hvite, det smaker bittert. Du skal bare bruke skallet her, så saften kan du evt. lage limonade eller annet av. 

  2. Ha skallet i en stor, steril glasskrukke med tett lokk. Hell over vodkaen. Lukk krukken godt og sett den til modning i et par uker. Rist glasset en gang om dagen. Det bør stå på et litt kjølig, mørkt sted. Vi hadde det stående i kjelleren. 

  3. Når det er gått et par uker, sil væsken. Klem gjerne skallet i hånden så du får ut mest mulig smak av det. Ha det over i en ny steril krukke eller flaske. 

  4. Lag sukkerlake ved å ha vann og sukker i en kjele. Kok opp på middels varme mens du rører, til sukkeret er oppløst. Avkjøl til romtemperatur. Hell sukkerlaken over sitronskallet i flasken/krukken og rist. Skru på lokk og oppbevar flasken i kjøleskapet. 

  5. Server med isbiter og sitronskiver. Nam!

Limoncello, ekte italiensk sitronlikør   Limoncello, ekte italiensk sitronlikør

 

Limoncello, ekte italiensk sitronlikør
Limoncello Pinterest Veganeren

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*