Hjemmelaget pepperonipølse

Jeg har aldri vært veldig pepperonifan, men mann og barn er veldig glade i det og da jeg ER litt lei av italiensk postei og vegansk ost på skiva, så er det jo greit å prøve ut noen nye oppskrifter på «kjøttpålegg». Jeg bestilte for litt siden (før jeg fikk beskjed om å kutte ned på gluten, yeey) en bok som heter «Seitan and beyond» og den er helt awesome! Nå skal jeg som sagt ikke spise altfor mye gluten pga. magen min, men det går fint av og til og oppskriftene i denne boken ser helt rå ut! Pepperonien var lett å lage og hadde perfekt konsistens. Jeg fulgte oppskriften på basic-ingrediensene men som alltid så måtte jeg justere krydderet litt etter egen smak.

Hjemmelaget pepperonipølse

Forberedelsestid 10 minutes
Steke / Koketid 1 hour 30 minutes
Totalt 1 hour 40 minutes
Serveringer 1 pølse
Author Cathrine Ottesen

Ingredienser

 • 2,5 dl glutenmel
 • 1 ss løkpulver
 • 2 ts røkt paprika
 • 2 ts sukker, evt. palmesukker
 • 2 ts fennikelfrø, hele eller malt (jeg grovknuste dem)
 • 1 ts chiliflakes
 • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts dijonsennep)
 • 2 ss tomatpuré
 • 120 ml vann
 • 3 ss olje, feks. solsikkeolje
 • 2 ss soyasaus
 • 3 fedd hvitløk, most
 • 1 ts grovkvernet pepper
 • 1/2 ts salt (er kanskje nok salt i soyasausen)
 • 1 ss paprikapulver

Fremgangsmåte

 1. Finn frem to boller, et stort ark sølvfolie og målebegre. Sett ovnen på 175 grader. 

 2. I en bolle blander du de tørre ingrediensene (glutenmel og krydder) og i den andre har du de våte ingrediensene og pisker godt så det ikke er noen klumper/biter. 

 3. Bland det tørre i det våte og rør godt, når det begynner å bli en deig elter du den godt med hendene i ca. 1 minutt. 

 4. Ta frem sølvpapiret og legg deigen på den, på midten men ca. litt mot deg. Du skal nemlig rulle deigen inn som en pølse. Form den til en pølse med hendene, størrelsen avhenger av hvor stor pepperonipølse du vil ha. Lager du den for tynn blir det små pølseskiver, men den eser litt ut under steking også. Rull den inn i folien og tvinn endene sammen som på en Twist-bit. Det skal være helt tett, så om du får hull på den eller du mistenker det ikke er helt tett, rull hele greia inn i enda et sølvfolieark. 

 5. Sett pølsa på et brett midt i ovnen og la den steke i ca. 1,5 timer. 

 6. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles HELT før du skjærer i den. Jeg liker best konsistensen etter noen timer i kjøleskapet, gjerne over natta. Med en skarp kniv er det enkelt å skjære tynne, delikate skiver av pølsa. Denne er veldig god både på brødskiven og på pizza!

 7. Denne pølsen holder i 10-14 dager i kjøleskapet, godt innpakket. Den kan også fryses i opptil 3 mndr. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*